EN SVENSK HÅLLBAR DESIGNPRODUKT

Idén till Crave Designs WALLi föddes för femton år sedan då jag irriterade mig på att det aldrig fanns skohorn i de provhytter som jag provade kläder i och att jag dessutom nästan alltid haft sådana skor på mig som har varit svåra att ta på utan skohorn.

Idén har legat och grott tills jag för två år sedan gjorde slag i saken och tog tag i min idé. För ett halvår sedan så blev de första exemplaren färdiga.

Nu finns mitt skohorn i bland annat provrum, hotellrum, gym, paddelhallar och hemma hos privatpersoner. Nu är sortimentet breddat och WALLi är redo för världsmarknaden.

För oss är det viktigt att ta socialt ansvar och därför monteras och packas WALLi av Sinia i Nybro. Sinias verksamhetsidé är att skapa trygg och meningsfull sysselsättning med sikte på personlig utveckling och ökad livskvalitet för personer som har svårt att konkurrera på arbetsmarknaden.

Crave Design värnar om miljön, och förutom att du slipper köpa nya skohorn i plast som går sönder eller försvinner, så är WALLi tillverkat av återvunnet spillmaterial och kartongen är gjort av returpapper.

Anette Andersson, grundare och innovatör.